Op reis met Olaf,

De drang naar avontuur zat al vroeg in mijn bloed, de onrust en drive om zoveel mogelijk te ontdekken en erop uit te gaan. Begin jaren 90 trok ik de Amazone in en ontmoette Jungle Rudy. Daar ontstond mijn fascinatie voor de natuur en het leven in Zuid Amerika. En het is daar waar de basis is ontstaan voor alle mooie reizen en vakanties die ikzelf hebben mogen maken en anderen heb kunnen aanbieden.

Een jaar na de eerste ontmoeting nodigde Rudy mij uit om bij hem in het oerwoud te komen werken. Hij woonde in het nationale park van Canaima in Venezuela, vlakbij de hoogste watervallen ter wereld, de Angel Falls. In zijn zelfgebouwde Campamento Ucaima leerde ik het vak en de liefde voor de natuur van één van de beste gidsen ter wereld.

In 2004 besloot ik met de opgedane kennis om voor mezelf te beginnen met Olaf Reizen. Ik wilde de mensen graag alle parels en onbegaande paden laten zien. Het iedereen laten voelen, het laten ervaren en het laten meemaken, zoals ik al het moois had gezien. Het enige wat nog ontbrak was een eigen unieke plek.

Tijdens één van deze vele reizen kwam ik in de Atlantische oerjungle vlakbij Paraty terecht. Daar aan de kust, tussen Rio de Janeiro en São Paulo vond ik mijn Ucaima genaamd Vila Mont. Daar heb ik mijn eigen stukje paradijs op aarde gebouwd in een oase van groen en rust. Vila Mont is een basecamp en safe haven geworden van waar en waaruit de ontdekkingen plaatsvinden.

Avontuur heeft daarmee een thuis gekregen, zo is de cirkel heel mooi rond.

ps. lees het boek; Jungle Rudy van Jan Brokken!